Søg i denne blog

lørdag den 30. juni 2012

Denne uken i Portugal///Esta semana em Portugal

Skolen er veldig bra, og jeg lærer mange nye ting. Det har blitt lettere å snakke allerede og har generelt bedre forståelse.. En av dagene spilte vi Scrabble. Det var ganske vanskeligt ettersom jeg endda ikke har verdens største ordforråd, men litt ord fik vi da lagd. :)
///
A escola vai muito bem, e eu aprendo muitas coisas novas. Já é mais fácil falar, e geralmente tenho uma melhor compreensão.. Um dia neste semana na escola, jogei Scrabble. É difícil porque ainda não tenho um vocabulário muito grande,  mas eu fiz algumas frases :)

I starten av uken lagde farmor en portugisisk dessert. Det er en type pasta (vermicelli) som er kokt med melk, sukker, egg og sitron skall. Etterpå har man kanel oppå. Hun lagde både til oldemor, til Marco og Anabella og til os.
///
Nesta semana a avó fez uma sobremesa portuguesa. Aletria cozida com o leite, açucar, ovo e casca de limão. Depois, tem canela em cima. Ela fez para a bisavó, para o Marco e a Anabela, e para nós em casa.


På kveldene drar jeg ut med venner og prøver at øve meg på å snakke. Her om dagen var vi til "landsbyfest" et lille sted som heter Fontão. Det var lys og musikk der. Det var et komedie gruppe som spilte.
///
Á noite eu saio com os amigos e tento falar português. No outro dia, nos fomos à uma festa de aldeia Fontão. Houve luzes e música. Era um grupo cómico que estiveram a tocar.



En kveld denne uken fant jeg og farmor 2 sankthansormer som lyste i hagen.
Jeg synes de er ganske kule!! Var vanskeligt å ta bilde av de ettersom det var helt mørkt, men man kan da se lyset dems.
///
Uma noite nesta semana, eu e avó encontramos 2 pirilampos que brilhavam no quintal. Muito fixe!! Era difícil tirar fotos deles porque era escuro, mas é possível para ver a luz deles na foto.


I kveld skal jeg på konsert og imorra drar jeg til Danmark en ukes tid for å ta i sommerhus med John, Johanne, Rasmus, mor og Alex.
///
Esta noite, eu vou a um concerto, e amanhã vou á Dinamarca por uma semana. Vou para uma casa de férias com John, Johanne, Rasmus, mãe e Alex.

tirsdag den 19. juni 2012

De første fem i Portugal

Da var jeg vel ankommet til Portugal og har startet på skolen :-)

Fløj ned hit på torsdagen og kom etter en lang reise frem til Porto lufthavn der jeg ble hentet av Marco.



Over og unner: Bilder fra Aveiro som jeg tok i lunsjpausen :-)
Over er tradisjonelle båter som nå brukes til sightseeing. De seiler turistene rundt på floden og forbi plassene der det fortsatt fremstilles salt. Aveiro er kjent for saltproduksjonen som finner sted der. Unner er en morsom figur som var på en ønskebrønn i sentrum :)



Kaffen hernede er stærk men god, og koster næsten ingenting.
Betalte vel ca. 3 norske kroner for denne :)


Var en liten tur ved stranden, bare for å lukte havet. Var ikke riktig noen folk der. Er fortsat ikke helt sommer hernede, og vinden ved stranden er fortsat ganske kald.


I helgen var jeg ute med Graça, Monica og noen andre.
Det var konsert på Cafetaria som er stam-cafeen/baren vår.


Om søndagen spiste vi leitão, det er helstekt pattegris. Men selvfølgelig ikke en hel gris siden det bare var meg, farmor og farfar. Pluto fikk et lårben å tygge på, det var han ganske happy med :)


Senere på kvelden dro jeg til Cafeteria for å se på fotball. Er jo egentlig ikke sån særlig fotball nerd, men det er tydeligvis ALLE andre hernede! Hadde ikke noe fotball tilbehør på meg når jeg gik ned dit, men noen pakket på meg et skjerf og en hatt.. jaja litt gøy er det jo når de går så mye opp i det. De var også ganske happy med at Danmark tabte så Portugal gik videre. Farmor synes det var litt morsomt og tok bilde når jeg kom hjem :)

I dag har vi spist carapau. Det er små hestemakreller som er vendt i mel og stekt i olie, og så spiser man hele fisken med hovede, ben og hale. Det høres kanskje litt ekkelt ut, men er veldig godt. Det meste tradisjonelle mat her er fiskeretter, og dette er en av dem. man spiser de med stekt løk og tomat til, og kokte poteter. nam :)

Nå må jeg gå og legge meg, skal jo på skolen i morra. Tar bussen hver dag til Aveiro, det tar ca. en halv time + litt mere.
Kos fra meg!