Søg i denne blog

tirsdag den 26. oktober 2010

Et Tanke Eksperiment

I dag i forelesningen så snakkede vi om lidt om degradering af proteiner. Noe af det vi snakket om var, at kroppen konstant nedbrytes, og bygges opp på nyt. Faktisk så vil samtlige molekyler i hele ens krop være skiftet ud hvert 7. år.
Så sad jeg der og tænkte på noe litt interessant. Dersom alle molekyler i hele min krop er blevet skiftet ud hvert 7. år, så vil jeg i løpet av de 21 år jeg har levet til nu, være gået igennem 3 "udskiftninger".. så jeg er hverken den samme som da jeg var 7 år, 14 år eller 21 år... jeg er ikke den samme i dag som jeg var igår fordi i løpet av natten har der blitt degradert deler av meg, og skapt nye. Alligevel er jeg jo den samme. Det bliver lidt som eksemplet med at man ikke kan bade i den samme sø to gange. Første gang man bader i søen vil man kanskje ta med sig op lidt vand fra søen som sitter fast på kroppen. Når man tørker seg med håndklædet vil en bitteliten del af søen forsvinde ind i håndklædet og komme til en annen plass. Så hvis man hopper uti søen igen etterpå, da vil det ikke være den samme sø. Jo, den vil fortsat have det samme navn, og fortsat ligge den samme plass, og siger man søens navn til en anden person, da vil personen tænke, "ah ja den sø, ved den plass ", men det vil fortsat ikke være akkurat den samme sø som det var før man hoppede ud i den første gang.
Folk er ikke akkurat de samme personer som de var for 7, 14, 21 eller flere år siden, og her mener jeg i flere henseender. Ikke bare i det at man vokser, bliver klogere og ændrer personlighed gradvis i takt med ens egen læringskurve, men også i det, at man organisk set ikke er den samme person længere.
Alligevel skulle jeg mene at jeg er den samme person i dag som jeg var igår. Men dersom det ikke er min fysiske krop som gør mig til mig, hvad er det så? Er det elektirske impulser i min hjerne som, lidt a la et fingeravtryk definerer min person? Eller er det en eller anden konfus, udefinérbar, og uidentifiserbar størrelse, en såkaldt "sjæl" som alle snakker så meget om?
Mit lille finurlige tankeeksperiment her, gjorde mig temmelig rundt på gulvet, så jeg kom til at dagdrømme mig væk i 2. halvdel af forelæsningen. Jeg ved ikke rigtig om jeg kom til nogen speciel konklusion på emnet heller. Måske det, at hele verden og universet, og det vi opfatter som virkelighed er i konstant bevægelse og forandring, som en diger flod som strømmer nedad. Selv os mennesker som tror vi er så anderledes fra resten af verden forandrer os. Der er ikke rigtig noget vi kan gøre med det. Vi kan ikke stoppe hele verden og balancere den på en spydspids sådan som mange mennesker på denne del af kontinentet ellers giver udtryk for. Vi kan ikke bestemme over universet, og ej heller ændre dets regler. Vi kan bare prøve at holde os flydende på floden, og imens vi plasker rundt, måske forsøge at forstå det som er omkring os.

Bilde: wikipedia


mandag den 25. oktober 2010

Stop Motion: Sniff That Flower

I helgen lagde jeg en liten plastelina film. Det tok ganske lang tid å lage den selvom den kun varer 20 sek.
John hjalp masse med å redigere den. :)
Skriv hva du synes i kommentar feltet!

søndag den 24. oktober 2010

Biologisk Aften

Fredag var det biologisk aften på biobygget.
Vi hadde vors hos meg og dro senere til biologisk fakultet hvor det var parteeeeey! :-)

Biobanden..


Søte Astrid og søte Mari

Hakke peiling på hva som skjer her, eller åssen Ane klarer å sveve i luften.. hahaha

Ane, Mari og Estelle.. før

..dette... De skulle løpe hen og gi Trygve en klem, hvilket åpenbart skjedde liiiiit vel brutalt..

Det ble heldigvis hurtigt fixet...hahahaha

Doktorbarn Estelle forsøker å rense Trygve sin blodige hånd med et kastanjeblad :-D


Ninja style..


På biobygget..

tja..

meh..

Jentene..

søte Ella og søte Hugo er søte sammen :)

Estelle leker evil genious hehehe..

torsdag den 21. oktober 2010

Biffy Clyro på Rockefeller

Onsdag var dagen for koncert med Biffy Clyro. Jeg hadde jo fått billet av Marie og Estelle.... AWESOME. Etter skole dro vi hjem til Estelle. Så sat jeg og koste meg med teppe i sofaen, imens vi så på "How to train your dragon".. kjempe søt animert film. Senere lagde vi tacos og så kom resten av troppen som skulle bli med på koncert og spiste. Det var skikkelig koseligt. Da tiden nærmet seg tok vi bussen til Rockefeller og stod i laaaang kø, men til slut kom vi os inn i varmen og fik kjøpt os øl. Vi stilte os helt oppe foran i midten. Først spilte opvarmningsbandet "Airship". Hadde ikke hørt dem før, men det virket kult. Da de var ferdige begyndte folk å mase og skubbe HELT VILDT fordi de ville frem til scenen. Så vi bevæbnede os med spisse albuer når folk maste litt for mye. Etter et ekstreeemt langt lyd tjek kom de endelig på scenen.. jaja, man kan jo tydeligvis ta sin tid når man er rockstar :-) De spilte veldig veldig bra, og der var god stemning. Folk, inklusiv os selv, hoppede og sang med på sangene. Det var en helt knall konsert, kan veldig godt anbefales! :-D



Opvarmningsbandet: Airship


Fra Biffy Clyro


Fra Biffy Clyro

mandag den 18. oktober 2010

Anne 21 :-)

 I det siste har det vært litt dårligt med å få skrevet blogg. Det skyldes mest at jeg ikke riktig har gjort så mye de siste 2 ukene. Eller, faktisk har jeg gjort masse, dvs. jeg har sittet fra morgen til aften på skolen og lest til eksamen, som var i torsdags, men det er jo egentlig ikke så interessant å skrive masse om.


Jeg kan hellere skrive, at eksamen for så vidt gikk bra, og at jeg venter på mit resultat :)

Det var også utrolig godt å være ferdig, fordi jeg hadde glædet meg til å reise til Danmark, hvilket John og jeg gjorde fredag formiddag. Vi hadde en riktik hyggelig helg sammen med hele familien. John og jeg bodde hos Johanne og Rasmus, og det var sykt godt å se dem igen. Vi landede i Århus lufthavn, og kørte vi hele vejen til Nyborg for at besøke moster Ida. Vi var alle sultne, og det var blevet henad aftenen før vi var kommet frem, så det var riktik godt med en kop kaffe og en bit i mosters hyggelige lejlighet. Da vi kom hjem til Odense var klokken blevet 20. så vi gik igang med å lage middag med en gang. John og jeg hadde tatt masse norske specialiteter med til Johanne og Rasmus som de fik overrakt. Det ble en litt sen middag, men veldig veldig god. Johanne hadde forberedt andelår med rødkål, saus og poteter som først var kokt, og så stekt på pannen med persille. NICE!

Om lørdagen stod vi op klokken 8, og gjorde klar til at Oscar skulle komme klokken 9, og så spiste vi fødselsdagsboller og drak varm kakao og pakkede gaver op. Bagefter ryddede vi væk og begyndte at lave mad til kl. 12 hvor vi fik masse gæster. Så kl. 12 blev der spist frokost med en masse venner og familie. Det var riktig godt å få "catchet up" med alle igen. De sidste gik først henad aftenen, og samtidig kom mor og Alex tilbage for at spise middag med os. Efter middagen spilte vi Cranium og det var riiiigtig sjovt :-)

Til slutt måtte mor og Alex gi sig og dra hjem og det samme måtte Laura, men Johanne, Rasmus, John og jeg tok et spil Cranium til. Så var skyggerne også blevet temmelig lange så vi måtte gå i seng. Det var en utrolig koselig bursdagsfeiring. Lørdag sov vi litt lenge, til kl. 10.30 og litt senere kom Oscar. Så gik vi en tur og samlede en hel masse kastanjer. Vi gik ind på en cafe og fik en kopp kakao sammen, og så gik vi ellers hjem og lagde kastanje figurer med alle kastanjerne. Johanne, Oscar, Rasmus og jeg lagde masse fine kastanjedyr, bl.a. elefanter, edderkopper, krabber og skilpadder, mens John brukte sine kastanjer til å lage dreper robotter :-) hehehehe jaja.. Sidst på ettermiddagen sa vi farvel, og tok toget til København sammen med Daniel og Bjørn. Da vi kom hjem til Bjørn bestilte vi pizza og så film. Til slutt måtte vi legge os da John og jeg skulle opp kl. 04.00 får å rekke flyet hjem mandag morgen. Med kun 4 timers søvn ankom vi i Oslo og var hjemme i lejligheten kl. 09.20 men der var ingen grunn til å slappe av for meg, da jeg skulle sykle til skole kl. 09.45. Det var en litt lang dag på skolen, men Marie og Estelle overrasket meg med et skikkelig fint kort som de hadde lagd, og inneni kortet lå en billet til Biffy Clyro koncerten på onsdag :-) Desuten fikk jeg en veldig veldig fin, GANTISK kopp av Estelle som jeg kan ha varm sjokolade i nå som det blir kaldt. Veldig snille jenter jeg går på skolen med <3

I kveld blir det laxing for min og Johns del, med tortillia lefser.. slett ikke en dårlig slutt på helgen/start på uka! :-)


På flyplassen


Frokost. Maten var tilsynelatende god (ser ut til at alle har spist opp! :-)


Monika og mig :-D


Far og Lone


John og Oscar som spiller lidt PS3


DK og PT! :-)


på gåtur...


Og samle kastanjer..




Der var riiiigtig mange!

På Cuckoos Nest



mmmm


Udenfor var der bordtennis borde som man kunne låne gratis, og eftersom Oscar går til bordtennis og er ret flink til det fik han lige lært os andre hvordan man spiller "rundt om bordet"


Hjemme igen og bygge kastanjedyr..


Johannes edderkoppespinn.. måtte jo lige informere hende om at en edderkopp har 8 ben.. meeen ellers var den veldig fin :-P


John med hans kastanje skapning..


Pinnsvin, elefant, skilpadde, krabbe, frø osv. osv.


Her er en sjov figur som Malene lagde..


Johannes 1000 ben
 

Fine kortet jeg fikk av Estelle og Marie <3