Søg i denne blog

mandag den 26. april 2010

Twice the Party!

Til helgen skulle det være fest, og 2 av slagsen faktisk!
Bokseklubben skulle bruke alle gebyrpengene på pizza og øl til medlemmerne. Så vi var vel en 30-40 stk. eller noe i kjellern på Blindern Studenthjem. Det startet kl. 19 og det var skikkelig koseligt...selvom man godt kunne mærke at gjesterne stort set var gutter (vi var vel 4 jenter eller noe sånt). Mens vi spiste pizza fik vi en lille powerpoint foredrag om boksingens historie. Det var ganske morsomt å lære at bl.a. så var boksningen den første dokumenterede sport. I gamle gamle dage, i grækenland så drev de og bokset på hverandre. Dengang var der ikke så mange regler og en kamp kunne godt vare 100 runder. Kampen varede enten til den ene ble slått ut eller døde.. phew det er vist godt at der blev opfunnet nogle regler...
Vel uanset så var plassen vi var på en sån typisk plass hvor der ikke var noe som kunne gå i stykker, og det var en målskive malet på veggen hvor det var lov å kaste tomme flasker på. Der var bare nogle få regler:
1) Før man kastet flasken måtte man slå den hardt i bordet 2 gange så dem foran hadde chance for å dukke seg og 2) Dersom ikke flasken knuste måtte man bunne en hel øl!
Jeg vovet meg ikke uti å kaste noen ting, men "observerede" blot de andre. Når noen ikke klarte å knuse flasken så begyndte hele flokken og skrike: DRIKK DRIKK DRIKK! og stakkelen som ikke knuste flasken måtte følge sin skæbne til ølflaskens bund.
Jaffal så var det veldig hyggeligt å snakke litt med boksefolkene, og jeg fant faktisk ut av at der var 3 andre som gikk på biologi på biobygget.. Har bare aldrig set dem der.. Det var ganske morsomt.
Litt senere dro vi biofolk så til biologisk fakultet sammen med canadieren Armin.
Der var det full fest på gang. Det var nemlig biologisk karneval. En årlig tradition på biologisk fakultet hvor alle klær seg ut i noget natur/bio greie... så er det fest og beste kostume blir kåret. Jeg hadde jo ikke noe kostume da, men mange andre hadde, og der var mange veldig fine kostumer. Faktisk så vant Thorbjørn fra klassen vår beste kostume med Dr. Zoidberg fra Futurama serien... Veldig gøy!
Det var en super kveld. Skulle ønske at de to festene ikke hadde vært på samme dato da, for jeg hadde lyst til å bruke mere tid på begge plassene. Vel vel.. Omkring kl. 01.30 syklet jeg hjem - SYKLET!
John og Anders hadde hatt filmkveld mens jeg hadde vært på fest, så de hadde også kost seg med pizza og snop og det var jo bra :-)

På lørdagen sto jeg op klokken 10! Jeg husker ikke engang hva jeg gjorde på lørdagen.. formentlig fordi at jeg egentlig ikke gjorde noe... På kvelden dro John og jeg til Alex og hadde oldschool PC-gaming LAN. Det var skikkelig hyggeligt og nostalgisk.. litt som i folkeskolen hvor man sat og gamet hele natten.. bortset fra at jeg ikke lengere orker å spille så lenge av gangen, så vi måtte gi os rundt 02 og så dro John og jeg hjem.
På søndagen sov vi leeeeeenge.. aaaalt for lenge.. vi sov så lenge at jeg blev trøtt fordi jeg sov så mye... Så søndag ble skikkelig slacker dag.. John og jeg så på Lost og bare chillet.. Det var ganske godt egentlig å ikke gjøre noe.. Jeg hadde levert alle innleveringer til skolen så jeg hadde ikke noe som hang over hovedet..
Men men.. nu er freden forbi, for jeg har fået kommentarer på mit første utkast til semester opgaven i EXPHIL og det var egentlig veldig greit for nå vet jeg hva jeg kan forbedre på så opgaven forhåpenligt blir endda bedre :-)
I dag har jeg vært på skolen og hatt forelesning om frøplanter med en dansk foreleser! Det var ganske rart, og jeg tror der var mange som ikke skjønte noen ting av hva hun sa.. men men.. etter forelesningen dro jeg på boksetrening. Her fik jeg høre at en stund etter vi hadde dratt på biologi festen på fredagen, så var der en av bokse-guttene som hadde funnet ut av (nok i samarbejde med en ganske høy promille), at han var så hardcore at han skulle knuse sin champis flaske i hovedet på seg selv istedet for på veggen. Dette resulterede i at han måtte på skadestuen med et dypt kutt som ble syet med 7-8 sting.. jaja.. kanskje derfor han ikke var på trening i dag da hehe...
Når jeg kom hjem hjalp jeg John og lage middag til os, og så så vi litt på film. Jeg gleder meg til i morgen for da skal jeg i blodbanken efter skole.. Jeg like å donnere blod til blodbanken. Det får meg til at føle at jeg hjelper noen...
Og på torsdag rejser vi jo til Danmark til konfirmation. Gleder meg skikkelig til å møte hele familien!

Vel nå kalder sengen, men her er et par bilder fra fredagen.

Et par stykker fra boksegjengen..


Meg, Armin og Jonas
Armin var desværre en af de uheldige som ikke fik knust sin flaske. Han slap dog med skammen.

Thorbjørn i sit Dr. Zoidberg kostume.

Estelle hadde valgt leopard-looket...

Jonas fra boksing som også gikk på biologi, hadde faktisk fått tak i et kostume.
Han hadde altså ikke dette på når vi var hos boksegjengen skal det lige nævnes!


Flue og Banan - Bananflue?

onsdag den 21. april 2010

Semesteropgave og Bananfluer!

Efter en lang påskeferie startet jeg på skolen igen. Selvom jeg godt kunne ha hatt mere ferie så må man jo tilbage til hverdagen engang i mellem. Så kan man også glede seg til neste ferie.
Jeg gleder meg skikkelig til neste uke, for da skal John og jeg en liten tur til Danmark og fejre kusine Signe sin konfirmasjon, og så en liten tur innom Odense. Jeg gleder meg især til å se Johanne og Oscar for jeg savner dem skikkelig så det skal bli super godt å se dem.
Det har været okay at starte på skolen igen efter påske. I løbet af påsken begyndte jeg på min semesteropgave til exphil faget, og i løbet af denne uge har jeg fået skrevet det færdigt. Så skal jeg levere dette første udkast på søndag. Egentlig synes jeg at jeg er ganske færdig med opgaven, men jeg regner med å få noe tilbakemelding fra læreren så jeg kan forbedre det jeg har skrevet. :) Uanset er det godt å være ganske færdig så jeg ikke har den opgave hængende over hovedet lengere.
Vi har hatt masse laboratorie øvelser også. I sidste uke lekte vi med et pc-program der man kunne krydse populationer af fluer og regne ut hvilke gener de hadde. I dag på labben så vi på riktige bananfluer som var muterede.Først skulle vi bedøve dem med eter, og så kunne vi se på dem i mikroskop etterpå.. Det var veldig spennende å ha levende "forsøksdyr" for første gang. Etter en liten stund så la vi fluene tilbake i røret, og så våknet de fra deres søvn, intetanende om at vi hadde siddet og studert dem.
Ellers har vi kigget på en del insekter i biomangfold faget i løpet av de sidste 2 uker. Vidste du at maur/myre er en familie som går ind under stilkveps? Det vidste ikke jeg! Men når man tenker over det kan man godt se at den er relateret til vepsen.. ganske morsomt å lære nye ting :-)


De har ganske lik kropsform, og begge har bakkrop som bare er forbundet med resten af kroppen, med en liten "stilk" (derav navnet stilkveps!)

Vel vel.. Nå skal vi snart videre til plantene.. får se åssen det blir.
Nu er skyggerne blevet lange, og jeg skal gå og legge meg. Godnat!

søndag den 11. april 2010

Påskeferie i Grimstad

Etter en liten tur til Finland rejste jeg til Grimstad hvor John hentet meg. Litt senere dro vi til Galleri hvor der altid er quiz på torsdager. Det var sygt mange folk der, sikkert fordi alle var hjemme på påskeferie. Vel, laget vores ble nr. 3 i quizzen og i popquizzen, og utenfor sto det folk fra Galleri og serverte gratis hamburgers..

Geir, Anne og Conan var også i Grimstad.. på fredagen dro vi alle (undtatt Conan) til Galleri hvor det var "Ladies Night", så alle "ladies"  fik velkomstdrinks når vi kom... det var jo koseligt. Der var maaaaaaaase jenter der som danset og danset og danset.. Og alle bartendere hadde på seg skjorte og butterfly...vi dro vel i 2 tiden, og da var alle sultne så vi gik og kjøpte verdens dyreste rullekebab til 90 kr.! AT DET GÅR AN!
Men da var vi alle sammen jaffal mætte når vi gik hjem :)
På lørdagen var vi hjemme og slappet av og lekte litt med Conan. På kvelden lagde Bente awesome laks med sån ost i seg.. nom nom..
Søndag dro vi til Gautefall med Peter for å stå litt på ski. Peter sto på langrenn da, men John og jeg løb i alpin løypene...Det var skikkelig koseligt, og morsomt å stå på ski der. Når jeg sto på ski  første gang, så stod jeg på Gautefall, og dengang syntes jeg at bakkene var kjempe skumle. Derfor var det sjovt fordi denne gang var de mere overkommelige...På søndagen kom også Hege og Esben til Grimstad, og Bente hadde lagd lam til middag, NICE! Jeg digger å spise lam, det er SÅ godt...
Etter vi hadde spist så var det utdeling av premier fra OL-tipping konkurencen. John og Hege delte 1. plassen så de fik overrakt en gullmedalje og en premie hver. Det var skikkelig morsomt. John fik en bluray film og Hege fik en CD, og i tillæg fik de og Anne en ekstra-premie som var noen kule uro-dimser fra Praha!
På mandagen dro alle hjem, men John og jeg ble i Grimstad siden John hadde fri, og jeg ikke hadde noe obligatorisk skole.. Så trente Peter litt boksing med meg ute på verandaen siden han har drevet med boksing før og vet masse om det. Så han kunne hjelpe meg med å rette på teknik osv. det var skikkelig morsomt det.
Senere sat John og jeg og spilte et gammelt PC spil som heter Diablo. Det var sån som alle spilte for lææææænge siden, og vi "genopdagede" det i påskeferien.
Tirsdag dro vi en tur til platebaren for å ta en kop kaffe. Der mødte vi både Einar og Marie, og fik en liten chat... På kvelden spilte vi maaaaaasse Diablo... hehe awesome...
Torsdag "lekte" John og jeg tennis utenfor senere tok vi en tur til AC hvor vi bl.a. så den nyeste South Park episode som handlede om Facebook.. hahaha, den var genial!
På fredagen drev John og jeg og jobbet litt i hagen til Bente og Peter.. Vi fjernet masse grene fra epletræet, vi fejede innkjørslen og vi ryddede sne og sten væk fra græsplenen, så til slut var deres plene den eneste uten sne! :-D På kvelden hadde Bente lagd sushi til os. Jeg har aldrig hatt sushi før så det var skikkelig morsomt å få prøve det. Det var veldig anderledes, men veldig godt. Nå som jeg vet hvordan man skal lage det skal vi kanskje prøve å lage det her i Oslo og..
Senere dro John og jeg en tur til fyret hvor vi mødte AC, Anders og Alec som hadde lagd bål. Så hadde vi pinnebrød og bål grillete pølser og sat der lenge ved bålet. Det er så koseligt med bål!
På lørdagen dro John og jeg hjem til Oslo med bussen. Vi hadde fått med os masse reker i en kjølebag fra Bente som vi spiste til middag.. Det er lenge siden jeg har hatt reker som det så det var digg.. Etterpå gikk vi ned til coop og kjøpte litt inn. Vi hadde ikke vært hjemme i 2 uker så kjøleskapet var ganske tomt. Når vi kom hjem så vi den blueray film som John hadde vundet i OL konkurencen. Det var Stargate med Kurt Russel og James Spader, har jo set den før, men den er like bra hver gang... Da var det vel tid for å legge seg... I dag, søndag, er siste dag i "påskeferien"... Jeg skal lese litt biologi i dag så jeg er klar for i morgen, men læsning skal gjøres med stil, så imens jeg læser skal jeg høre på en fantastisk ny CD som jeg fikk av Peter og Bente.. Det er Joe Bonamassa sit nye album som heter Black Rock. Har bare hørt det 2 ganger til nå, men synes det er super cool blues rock. DIGG!
Det har været en fantastisk ferie, og jeg glæder meg til sommerferien allerede..
Her kommer litt bilder. Hadde ikke kameraet med hver gang så det er ikke bilder fra alt.. men men :)
Klikk evt. på de for å gjøre dem større..

Der var masse folk på galleri..

Velkomstdrinks fra Ladies Night

Geir og Anne
Det var vist dagen etter. Geir lekte litt med Conan.

Men Conan var også litt sliten..

Det var fint på Gautefall
På vej ned..
Ski i heisen..
Det var kaldt på toppen..

OL-Tipping konkure vindere fikk utdelt fine premier.
Boksetrening på verandaen

lørdag den 3. april 2010

I Finland går alle med kniv!

I Finland går alle med kniv... Det blev "joken" når jeg og Andreas besøgte Pasi i Finland. For det gjør de jo, akkurat som alle danskere er født med alkohol i blodet, alle nordmen er født med ski på føtterne og alle svenskere.. ja jeg vet ikke med svenskene.. hva er det egentlig de er gode til (hjelp meg Ida?!)? kanskje å lage billige møbler?

Vel uanset.. John hadde jo dratt til Grimstad, så lørdagskveld hadde jeg en "solitary earth hour".. slukket alt lys og TV i en time, og så lå jeg på sofaen og så på stearin lysene...

På søndagen fikk jeg ryddet og gjort klar til å ta på påskeferie. kl. 17 dro jeg til Gardemoen, og et par timer senere sto jeg i Helsinki. Andreas hadde allerede ankommet fra København, så han og Pasi ventet på meg der i lufthavnen. Det var godt og se dem begge igen efter laaaang tid. Det var lidt sent, så vi dro hjem til Pasi som boede i en liten by ca. 15 min. fra Helsinki. Her hilste vi på hans foreldre og bror. Så lagde vi os lidt middag og så på film inden vi gik til køjs.

Neste dag sov vi leeeenge, og så dro vi til byen for å se Pasi's skole. Her tok vi en kaffe og hilste på noen av skole kompissene til Pasi. De holdt på å lage et skuespil på skolen så vi sat og så lidt på at de øvede på det, men det var lidt vanskeligt å følge med da det var på finsk...
Senere tændte vi opp i saunaen hjemme ved Pasi. Det er jo veldig typisk finsk å gå i sauna, og det virker nesten som om alle folk har sauna i Finland. Andreas og Pasi var crazy nok til å løpe ut og "bade" i sneen når de hadde fått nok sauna. Jeg måtte stå over sne badningen, og tok hellere litt bilder av de to skøre..
Senere på kvelden dro vi til nabo byen hvor vi mødte noen av Pasi's venner og spilte litt billiard. Jeg er så utrolig dårlig til billiard at det nesten ikke går an... vel vel, det var veldig koseligt jaffal, og det er jo det viktigste.

På tirsdagen dro vi inn til Helsinki for å se lidt på byen og gå i butikker. Helsinki virker som en okay storby, men jeg tror ikke at jeg kunne tenke meg og bo der liksom. Det virket lidt gråt, men kanskje det bare var fordi det var dårligt vejr? Noe som var ganske kult var at der var en "Mummi shop".. åh jeg DIGGER Mummi! Beste historie og tegneserie noen gang... De hadde masse kule ting, men det var ganske dyrt så jeg kjøpte ingenting.
På kvelden dro vi til noen av Pasi's venner og "hang"... hehe.. det var koseligt det, men vi dro hjem i 23 tiden og så på film hos Pasi.

Onsdag var vi og kjøpte "finske ting" på matbutikken. Jeg kjøpte noe finsk lakrids, noe mummi tyggegummi og noen sån "Karelian pies" til å ta med hjem... Senere tændte vi opp for saunaen igjen, men denne gang var det ingen som skulle sne bade etterpå. Senere da Pasi's far kom hjem skulle vi spise dansk "påskefrokost". Andreas hadde nemlig tatt med seg karrysild, rugbrød og dansk snaps. DET var godt altså! Jeg hakke fått dansk rugbrød siden jul! Etterpå kom en veninde av Pasi som også het Anne, hun hadde lovet å være vores "designated driver" for kvelden. Så dro vi alle til Helsinki til en plass som het Amarillo hvor vi var hele kvelden. Til slutt måtte vi dra hjem igjen, siden vi skulle tidligt op neste dag så jeg kunne nå flyet hjem til Oslo.

På torsdagen sa jeg farvel til Pasi og Andreas (som skulle blive til lørdag), og tok flyet hjem. Jeg var i lejligheden i Oslo kl. 13.40 hvor jeg lagde meg litt mat og fik pakket noe rent tøy. kl. 15.15 tok jeg bussen til Grimstad, så jeg rejste det meste av dagen, men var i Grimstad kl. 19.35 hvor John hentet meg på busstasjonen og det var jaffal veldig godt å se han igjen :)
Her er litt bilder fra Finlands turen...

Baghaven til Pasi. Sneen hadde smeltet en del når vi kom. Dette var et av Pasi sine bilder fra vinteren.

En liten tur ut.

Pasi's skolekammerater.

Andreas som snø bader etter sauna ophold.

Andreas og meg på vei til billiard spil i nabobyen.

Det var ikke akkurat en utfordring å spille billiard mot meg!

Kos etter billiard spil...

Pasi og Andreas.. vet ikke helt hva de holdt på med egentlig..

På sightseeing i Helsinki. Foran operahuset.
Synes ærlig talt at det norske opera hus er gansky mye finere...

Andreas og Pasi foran parlamentet.
Presidenten hadde desværre ikke tid til å drikke kaffe med os..

Den fantastiske Mummi butik..

Dette var vist efter et par snaps.. fy søren!

En tur på "Amarillo" i Helsinki.