Søg i denne blog

torsdag den 25. marts 2010

Påsken er på vej..

I tirsdags var det eksamensdag, og jeg var skikkelig nervøs når jeg sat hjemme et par timer innen og ventet..
Jeg ved egentlig ikke helt hvordan det gik. Tror det gik veldig bra på de fleste opgaver, men ikke så bra på noen andre. Uanset så var det ganske godt å få det overstått. Etter eksamen som sluttet kl. 18 sat en del folk fra klassen på bio bygget og koste sig, og var glade for at det var påskeferie. Jeg gik med de og tok en pils.. Rundt 20-21 tiden dro jeg hjem. Jeg hadde egentlig følt meg helt fin hele dagen, men når jeg satte meg på trikken så mærket jeg at jeg var skikkelig øm i hele kroppen, og i ryggen. Når jeg kom hjem hadde det utviklet seg til feber. Så lå jeg på sofaen og så E.T. og var ynkelig!.. Sov ganske dårligt, men når jeg våknet hadde jeg ikke feber lengere. Veldig rart. Influensa på 1/4 dag! Hva skjer med det?

Var fortsat litt shakey når jeg våknet da, men jeg dro meg på skolen og hadde exphil seminar gruppe hvor jeg skulle få utlevert min semester opgave, som jeg har planlagt å begynne på i ferien.
Så dro jeg hjem og John lagde middag til os lidt senere, og da følte jeg meg egentlig ganske bra. Conan var også skikkelig flink til å muntre meg op. På kvelden kom Alex, Anders, Are og Kristina og spilte rollespil, det gik ok, og vi sluttet tidligt. Det var nok ganske bra for min del jaffal, var temmelig ør i hovedet til slut.
Og så fik jeg også gækkebrev fra mor igår. Det var ikke så vanskeligt å gætte at det var hende, for jeg kunne genkende hendes håndskrift. Men uanset så DIGGER jeg å få brev i posten. Det er det bedste! Det er så sjældent at folk sender brev lengere. De bruker vel heller email. Men der er noe charmerende og nostalgisk ved brevpost synes jeg da. Fik også brev fra moster Ida i sidste uke. Når man åbner postkassen og forventer at det bare skal ligge regninger og reklamer så er det altså en koselig overraskelse med brev.

I dag var jeg helt frisk. Imens John var på skolen så fikk jeg ryddet og gået tur med bisken. Det er så hyggeligt når vi passer ham. Nå ligger han i sofaen og slenger seg på et teppe. Han får bare lov å ligge på teppet, for ellers lager han merker på sofaen.. fy fy!
Men i kveld skal han hjem. Vi skal alle op til Geir og Anne og spise mat og se på film. Det kommer til å bli skikkelig koseligt, så jeg gleder meg.

Her er noen bilder fra de sidste par dager...

Conan insisterede på og ligge på fanget til John :)


Ah behagelig arm...

Gækkebrev fra mutti...

mandag den 22. marts 2010

Eksamenshelg...

Denne helg har vært ganske preget av eksamenslesning. Fredag efter laboratorieøvelserne (hvor vi dissikerte sø krebs) dro jeg til nith hvor John sat og spilte MTG. Så sat jeg der til kl. 18 og leste på alger og gjorde opgaver.
Etterpå dro vi hjem og spiste litt, og senere kom Alex og så film. Kl. 24.00 overrasket vi han med bløtkake og presang. På lørdagen sat jeg og leste mere alger, mens John var til årsmøte på skolen. På kvelden dro vi og spiste på en fantastisk thai/kina resturant som ligger i nabolaget.
Så dro vi til Bar Babylon og mødte Alex og Anders og et par andre folk, og fejret Alex. Det var ganske koseligt der. På søndagen var det orakeltjeneste på skolen med alger og moser, hvor lærene var der og man kunne stille spørgsmål. Først sat jeg litt hjemme og jobbet, men i 14 tiden dro jeg til skolen. Det var et veldig bra initiativ, og der var mange folk der. kl. 17.30 klarte jeg ikke å koncentrere meg mere så jeg dro hjem til John og spiste middag og så lidt på tv serien Lost. Etterpå sat jeg og leste på alger og tegnet livssykluser til kl. 23 og da var jeg ganske træt, men vi så et par episoder til av Lost og så måtte jeg kaste håndlædet i ringen og gå i seng.
I dag har jeg også lest lest lest, og John har øvet med meg, med nogle "pugge-kort" som jeg har lagd.
Tror snart ikke min hjerne klarer mere alger og moser, og jeg gleder meg skikkelig til å få eksamen overstått i morgen. Så fikk vi akkurat Conan på besøg og det var KOSELIGT! :-)
Så skal vi passe ham et par dage, egentlig trengte vi ikke og passe ham allikavel, men vi fik lov til det fordi.. hihi
På onsdag skal jeg få min opgave i exphil som jeg tenkte og begynne på i påskeferien. Det skal bli skikkelig godt med ferie. Weeee!
Nu skal jeg gå og lage middag til os, nom nom nom...

John + meg
Vi ble en liten gjeng på Babylon til slut.
Bursdagsbarnet Alex og Anders


Søndag stod den på eksamenslesning på Blindern.

onsdag den 17. marts 2010

Sløv Onsdag

I dag dro jeg på skolen tidligt for å ha lab. Vi skulle se på vores gjærceller fra siste lab, og fikse nye petri skåler med bakterier. Jeg synes egentlig det er ganske morsomt å jobbe på labben jeg. Mange biologer jobber jo på lab hver dag. Når vi var færdige kl. 10 dro jeg hjem til John som er syk, stakkels.
Så fik vi ham anrettet i sofaen med dyne og pute hvor han lå og så på film mens jeg lagde varm sjokolade til han. Synes synd på han, det er altid han som blir syk og aldrig meg. Dersom det var muligt kunne jeg godt ha tatt lidt av hans sykdom, så han kunne bli frisk litt hurtigere.
Etter vi hadde set Man On the Moon så gjorde jeg min labrapport og jobbet lidt med skolearbejde...
Nå holder jeg på å lage oksekjøttsuppe til den syke gutt, håber det hjelper lite gran. Jeg lagde den suppe i helgen også, hvor den ble et hit, og i dag ville John ha den igjen. Jeg liker når folk liker det mat jeg lager, da er det kjempe morro og holde på i kjøkkenet! :-)

onsdag den 10. marts 2010

"Ha det bra og fortsat god dag..."

Der er sagt og skrevet meget om storbyen, og det at bo midt i den. Mangen en gang har man hørt at folk som bor i storbyen er arrogante, storsnudede og selvfede. Mon ikke det bare er en småborgerlig mening som er født af fordomsfulde sind i småbyerne? Jeg må indrømme at jeg til at starte med ikke var helt vild med tanken om at bo i en hovedstad, men det gik jo tydeligvis fint alligevel. I dag når jeg var på vej hjem med trikken så sat jeg i mine egne tanker, med skolebaggen ved siden av. Så på et av stoppene kom der en gammel mand med stok på. Da jeg så at han gerne ville sitte ned fjernet jeg selvfølgelig baggen så han kunne sitte ned. "Tusind tak" sagde han, og jeg svarede "bare hyggeligt" og smilede til ham. Etter et par stop begyndte han at tale til mig: "Det er prægtigt og praktisk at man kan ta trikken eller bussen når man bor i sentrum som jeg gør" sa han. Det havde han jo ret i, så jeg svarede høfligt "ja, det kan ikke betale sig å køre rundt i bil i sentrum, og på sommeren kan man jo sykle også"... "Nej det er dumt med bil i sentrum" sa han, og fortsatte: "Men det er ofte en kamp med syklerne når man går så mye som jeg gør, for de kører på fortorvet hvor man skal gå".. Det kunne jeg jo ikke si noe på (jeg tænkte litt flovt hvor ofte jeg selv hadde kørt på fortorvet sidste sommer), så jeg gav ham ret i at det ikke var så praktisk.. så stoppede trikken på Holberg Plass hvor jeg skulle av, og den ældre herre ønskede meg en fortsat god dag, og jeg svarede "jo tak og i lige måde."... På veien fra trikstoppet til lejligheten stoppede jeg i supermarkedet for å købe vaskemiddel. Når jeg kom til køen så stod der en ældre dame foran meg med en hel handlevogn fuld av varer. Hun kigget på meg som stod med bare 1 vare, og sa "Du må selvfølgelig gå før meg", jeg smilte til hende og sa "tusind tak, det var skikkelig snilt av deg"...
På den korte vei fra supermarkedet til leligheten tenkte jeg på hvor lidt det egentlig kræver med god gammeldags høffelighet og venlighet. Jeg smilte ved tanken om at på den lille tur hjem fra skolen var min dag blevet mye hyggeligere, og det bare på grunn av møtet med de to eldre folk.
Jeg tror det jeg prøver at få frem er, at selvom man bor i en travel hovedstad, så er det dermed ikke sagt at folk ikke kan være hyggelige, og at man ikke selv kan være hyggelig mod andre. Folk burde smile lidt mere, især yngre folk og generationer som min egen. Jeg tvivler på at det var tilfældigt at begge de folk jeg mødte i dag var over 60. De har garanteret lært at være høflige og venlig i deres opdragelse, formentlig i modsætning til det mange folk lærer i dag. Går du igennem gågaden ser du utallige folk som ser aldrig så sure ud, de går som programerte robotter til den ene og den anden destination og har så utrolig travelt.
Hvorfor smiler folk ikke? Hvad har de dog at være så triste for altid?
Det er blevet folks ret at klage på alting istedet for at værdsætte det de har. Folk som lever i denne del af verden burde sætte lidt mere pris på det liv de har, mener jeg. Det er helt utroligt så mange som tager ting for givet.
Mit udgangspunkt her var, hvorvidt folk i storbyen er mere eller mindre som andre folk siger de er. Det synes jeg egentlig selv folk må vurdere, men de bør ikke vurdere spørgsmålet uden tyngde, det ville være som at anmelde en film man ikke har set. Min opfattelse er, at ting er hvad man gør dem til. Hvis du er venlig mod andre, så er sandsynligheden større for at de er venlige mod dig. Som sagt, venlighed koster ingenting, og det gør et smil heller ikke :)


I øvrigt så var der engang en meget klog man som hed Politimester Bastian som sagde dette her:

søndag den 7. marts 2010

Nakensnegle, helg osv.

Denne helg har vært ganske koselig. I fredags på labben så vi på masse forskellige organismer, svamper, nesledyr og bløtdyr (sån som snegle, muslinger, blæksprutte).. Det var en sån liten nakensnegl som man kunne se i forstørrelse. Den var helt utrolig å se på når den gik rundt i den lille petri-skål.


(Bilde av nakensnegl funnet på nettet)

Vi så ogå nogle små maneter som "klækkede" når vi var på labben! Helt utroligt.
Etter labben dro jeg til NITH hvor John skulle spille noe MTG turnering. De sat i kantinen og spilte så jeg sat bare ved et andet bord og jobbet masse med "biologisk mangfold", renskrev masse notater og gjennemgikk tingene igen.. må jo forberede til midtvejseksamen.. Man må stå på midtvejseksamen i "biologisk mangfold" for å få fortsætte på det faget, så er ganske keen på å stå..
rundt 18 var de vel færdige med å spille. Så dro John og jeg, Anders og Håvard på Egon og spiste lidt mat. Etterpå dro vi til en cafe og spilte RoboRally som er et utrolig morsomt brætspil. Vi skulle møte Simon og Kristina ved Eldorado rundt 21 hvor vi skulle se den nye "Alice in Wonderland"...
Filmen var veldig god rent grafisk, og de fleste roller var ganske kule.. men men.. filmen i sig selv var vel egentlig litt vel kliche.. (det handlede om at Alice var blevet 20 år og så kom hun tilbake til Wonderland).. meen men.. det var da ihvertfald fin underholdning, og helheten gav et godt indtryk.
Etterpå dro vi en tur til Justisen og tok en pils, men da klokken ble 02 måtte vi gi os og gå hjem.

På lørdagen koste John og jeg os hjemme, og jeg bakte cookies til John mens han sat og spilte på sin nye PC. Senere på kvelden kom Anders og Alex over og så spilte vi mere RoboRally og så lidt film etterpå.

Det har været helt utrolig flot vær hele den sidste uke (tvi tvi!)
Så i dag skal vi bare kose os og kanskje gå en tur i det fine vær. Så skal jeg skal nok også jobbe litt med skole arbejde. Håper alle andre har hatt en like fin helg som jeg. :)

torsdag den 4. marts 2010

Vi er alle stjernestøv!

I dag havde John fri og jeg skulle først være på skolen kl. 12. Derfor stod vi op tidligt kl. 08 og spiste os lidt frokost... så dro vi til Hasle sammen hvor vi mødte Anders og Joakim. Vi hadde avtalt å spille tennis.. John og guttene har jo spillet et par gange, men jeg tenkte det kunne være morsomt å prøve jeg og... Så vi fik lejet ketchere og en bane. Så spillede vi i en times tid.. Det var ganske morsomt å spille med folk man kjente, men jeg tror ikke jeg egentlig kunne bli hooked på det.. det gik lidt for langsomt.. (nok fordi jeg var ganske dårlig til det egentlig..!).. Vel rundt 11 måtte jeg stikke og dusje osv. fordi jeg skulle være på skolen kl. 12, så de andre fortsatte med at spille uten meg....
Jeg dro opp til Blindern hvor jeg skulle ha kollokvie gruppe i "cellebiologi og genetik" faget... Det er veldig godt å ha sånne kollokvie grupper for jeg synes egentlig at det faget er lidt vanskeligt.. mye kjemi og sån involvert i det også, og kollokvie gruppene hjælper litt på forståelsen...
Etterpå hadde vi forelæsning i "biologisk mangfold" hvor vi lærte om nesledyr, altså maneter... Maneter har først et sån polyp-stadie hvor de er fastsittende nesten som en slags plante, og når så temperaturen og andre faktorer blir riktige så kan polypperne slippe fri nesledyrets "meduse-stadie".. det er sån som de fleste kender til som svømmer rundt i havoverfladen og som er det som de fleste kender som maneter... Det findes både han-maneter og hun-maneter... de kan sammen befrugte et egg som blir til en liten larve som falder ned på bunden og forplanter sig til en ny polyp, og så starter det hele forfra.. Jeg synes det var ganske morsomt egentlig.. før jeg begyndte på bio studiet så opfattede jeg ting på en helt annen måte.. nu skjønner jeg at naturen er langt mere kompleks end jeg egentlig skjønte før...

Vel, efter jeg hadde fått fri kl. 16 så tok jeg trikken hjem.. jeg har begyndt å ta trikken istedet for T-banen fordi jeg synes egentlig trikken er lidt koseligere.. hehe.. selvom det tar lite gran lengere tid... Vel jeg var hjemme rundt halv 17, og var egentlig litt trøtt.. men men.. kl. 19.30 dro jeg opp til Domus Athletica og gikk på boksetrening. I dag skulle vi lage noen som øvelser hvor vi skulle slå mot magen, og så skulle ens makker slå væk slaget på en bestemt måte.. men han som jeg var makker med han slog så langt oppe på min arm istedet for på min hånd, så mine arme blev helt forrevne da velcroen fra hans handsker rev meg.. æsj...
meeen jeg kom meg da gjennom treningen greit allikevel.. kl. 22. var jeg hjemme igen med trikken, og da hadde John lagd sen middag til os med laks og egg når jeg kom hjem og var skikkelig sulten.. han er så snil og grei at jeg blev helt glad inden i meg :)
Han har fått seg ny PC denne uke, så han har vært ganske så opptatt med den, og det skjønner jeg jo godt... han fortjente den så utrolig mye! Men derfor var det bare ekstra koseligt at han hadde lagd mat til os :D

Men nu er det snart påske, og da skal jeg en liten tur til Finland, og derefter med John til Grimstad.. det skal bli skikkelig godt.. Vi har midtvejseksamener i uken innen påskeferien da, men jeg håper og tror det skal gå greit :) Så får jeg også snart min semesteroppgave som jeg skal skrive i exphil faget.. jeg har fått etikk, og jeg tror det blir okay å skrive.. så kan jeg få skrevet litt i påskeferien.. Exphil er ikke akkurat mit favorit fag.. men men.. sidste forelesning så fortalte foreleseren om en astronom som heter Knut Jørgen Røed Østergård... Han siger "Vi er alle stjernestøv" fordi, engang så opstod jorden på samme måde som solen, og andre planeter, ved at Jorden først bestod af usandsynligt varme gasser. Gaspartiklerne tiltrak sig hinanden og blev presset sammen..til sidst kølede Jorden af osv. osv... men tenk at alle partikler på Jorden engang var stjernestøv, og vi er resultatet af de partikler, så på den måde er vi alle stjernestøv. Tror det er noget af det mest estetiske og skønneste udsagn jeg har hørt lenge. Jeg fandt et skikkelig godt interview med han astronomen, det kan leses her.

Nu tror jeg at jeg skal gå og legge meg og hvem vet, kanskje drømme om stjernestøv....